Lezzetli Kısır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lezzetli Kısır Tarifikısırın tarifini verirken miktar vermeyeceğiz ![]() ![]() kişi sayısına göre ayarlıyoruz ![]() ![]() kaynattığımız suyu ayarladığımız ince bulgurun üzerine yavaş yavaş döküyoruz ![]() ![]() tepeleme olmasına dikkat edelim maksat bulgurlar yumuşasın ( ıslansında denir )![]() ![]() diri olmaması tercihimizdirbulguru bir tarafa koyup ![]() ![]() bulgurun içine katacağımız yeşilliklerimizi doğramaya başlıyoruz ![]() ![]() ![]() Yesillikler yeşil soğan dere otu maydonoz roka salatalık olabilir marul küçük küçük doğradığımız yeşilliklerimizi bir tarafa koyuyoruz çünkü üçüncü işleme geçiyoruz kuru soğanları ( bir iki tane yeterli olacaktır) yağda kavuruyoruz ve üzerine salça ilave ediyoruz ![]() ![]() bir iki çorba kaşığı ![]() ![]() ![]() Ve simdi malzemeleri birlstirme zamani 1 aşama salçayı ıslattığımız bulgurla karıştırıyoruz ![]() ![]() ![]() 2 aşama yeşilliklerimizi salçalı bulgurla karışıtıyoruz ![]() ![]() ![]() 3 aşama baharatlar, zeytin yağı, limon suyu ,nar ekşisi ,tuz![]() ![]() ![]() istersek turşuda ilave edebiliriz |
|
|
|