![]() |
Kiymali Lahana Rulosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kiymali Lahana RulosuMalzeme : 1 adet orta büyüklükte lahana, 300 gr ![]() 1 kaşık salça, 1 kaşık kuşüzümü, 1 kaşık fıstık, 2 baş soğan, 3 kaşık yağ, kırmızı biber, tuz ![]() Yapılışı: 1- Lahananın koçan kısmını bıçakla oyarak koni şeklinde çıkarınız ![]() 2- Yıkayıp oyulan kısma tuz koyup yumuşayıncaya kadar az suyla haşlayınız ![]() 3- Suyunu süzüp soğuduktan sonra yaprakları ayırınız ![]() 4- Bir tencereye kıymayı, doğranmış soğanı, yağı, fıstığı koyup hafifçe kavurunuz ![]() 5- Sulandırılmış 1 kaşık salçayı, yıkanmış üzümü de koyup 1-2 defa karıştırınız ![]() 6- Yapraklara biraz iç koyup rulo şeklinde sarınız, tepsiye diziniz ![]() 7- 1-2 bardak su koyup, kapak örtüp yapraklan iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() 8- Piştikten sonra dilimlere kesilip servis tabağına konup servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|