![]() |
Kiymali Lahana Rulosu
Malzeme :
1 adet orta büyüklükte lahana, 300 gr. kıyma, 1 kaşık salça, 1 kaşık kuşüzümü, 1 kaşık fıstık, 2 baş soğan, 3 kaşık yağ, kırmızı biber, tuz. Yapılışı: 1- Lahananın koçan kısmını bıçakla oyarak koni şeklinde çıkarınız. 2- Yıkayıp oyulan kısma tuz koyup yumuşayıncaya kadar az suyla haşlayınız. 3- Suyunu süzüp soğuduktan sonra yaprakları ayırınız. 4- Bir tencereye kıymayı, doğranmış soğanı, yağı, fıstığı koyup hafifçe kavurunuz. 5- Sulandırılmış 1 kaşık salçayı, yıkanmış üzümü de koyup 1-2 defa karıştırınız. 6- Yapraklara biraz iç koyup rulo şeklinde sarınız, tepsiye diziniz. 7- 1-2 bardak su koyup, kapak örtüp yapraklan iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. 8- Piştikten sonra dilimlere kesilip servis tabağına konup servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.