İftara Ne Pişireyim |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftara Ne Pişireyim:: İftara ne pişireyim? Kereviz Çorbası Hazırlanışı: Kerevizleri soyup, yıkayın Dörde bölerek tencereye alın Üzerini geçecek kadar su koyup, haşlayın Kerevizleri el kevgiriyle bir tabağa alıp iyice ezin Bir çorba tenceresinde tereyağını eritin Unu ekleyerek sararıncaya dek kavurun Püre haline getirdiğiniz kerevizleri ekleyin Kerevizlerin haşlama suyunu 3 litreye tamamlayıp, tencereye katın Orta ateşte karıştırarak pişirin Kaynayınca limonunu sıkıp, ince kıydığınız dereotunu serpin Tuzunu ve karabiberini ekip, servis yapın![]() Malzemeler : 4 adet kereviz 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 7-8 dal dereotu Tuz, karabiber Beğendili Fuat Paşa Köftesi Hazırlanışı: Patlıcanı közleyip kabuğunu soyun Tuz koyduktan sonra ezerek bekletin 2 yemek kaşığı irmiğin üstünü kapatacak kadar su koyup 10 dakika bekletin Kıyma, rendelenmiş kuru soğan, karabiber ve tuz koyup yoğurun 20 dakika dinlendirin Kıymadan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp işaret parmağınızla kuş yuvası şeklinde oyun İçine patlıcan ezmesi koyup fırın tepsisine sıralayın 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin Fırından çıkardıktan sonra süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve unu çırpıp köftenin üstünü kapak gibi kapatın 2 bardak sıcak su ekleyip 20 dakika daha pişirin Yeşil soğanla servis yapabilirsiniz![]() Malzemeler : (35 dakika) 500 gr dana kıyma2 yemek kaşığı irmik 1 adet kuru soğan Karabiber Tuz İç harcı için; 4 adet patlıcan Karabiber Tuz Üzeri için; 1 çay bardağı kaşar rendesi 1 yemek kaşığı un 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı sıvıyağ Çikolatalı Muhallebi Hazırlanışı: Tereyağını ertini İçine mısır ununu atın Yavaş yavaş karıştırın Toz şeker ve sütü ilave ederek, muhallebiyi pişirin Altını kapatıp, vanilyayı koyun Muhallebi tabaklarına paylaştırın Hazırladığınız çikolatalı sosu soğumuş muhallebilerin üzerine dökün![]() Malzemeler : (15 dakika) 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı mısır unu 6 yemek kaşığı toz şeker 4 bardak süt 1 paket vanilya Afiyet Olsun Arkadaslar
|
|
|
|