ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İftara Ne Pişireyim (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196664)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:37 AM

İftara Ne Pişireyim
 
:: İftara ne pişireyim?




Kereviz Çorbası

Hazırlanışı:

Kerevizleri soyup, yıkayın. Dörde bölerek tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup, haşlayın. Kerevizleri el kevgiriyle bir tabağa alıp iyice ezin. Bir çorba tenceresinde tereyağını eritin. Unu ekleyerek sararıncaya dek kavurun. Püre haline getirdiğiniz kerevizleri ekleyin. Kerevizlerin haşlama suyunu 3 litreye tamamlayıp, tencereye katın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynayınca limonunu sıkıp, ince kıydığınız dereotunu serpin. Tuzunu ve karabiberini ekip, servis yapın.


Malzemeler :

4 adet kereviz

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı limon suyu

7-8 dal dereotu

Tuz, karabiber


Beğendili Fuat Paşa Köftesi

Hazırlanışı:

Patlıcanı közleyip kabuğunu soyun. Tuz koyduktan sonra ezerek bekletin. 2 yemek kaşığı irmiğin üstünü kapatacak kadar su koyup 10 dakika bekletin. Kıyma, rendelenmiş kuru soğan, karabiber ve tuz koyup yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Kıymadan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp işaret parmağınızla kuş yuvası şeklinde oyun. İçine patlıcan ezmesi koyup fırın tepsisine sıralayın. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve unu çırpıp köftenin üstünü kapak gibi kapatın. 2 bardak sıcak su ekleyip 20 dakika daha pişirin. Yeşil soğanla servis yapabilirsiniz.


Malzemeler : (35 dakika)

500 gr. dana kıyma

2 yemek kaşığı irmik

1 adet kuru soğan

Karabiber

Tuz


İç harcı için;

4 adet patlıcan

Karabiber

Tuz


Üzeri için;

1 çay bardağı kaşar rendesi

1 yemek kaşığı un

1 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı sıvıyağ


Çikolatalı Muhallebi

Hazırlanışı:

Tereyağını ertini. İçine mısır ununu atın. Yavaş yavaş karıştırın. Toz şeker ve sütü ilave ederek, muhallebiyi pişirin. Altını kapatıp, vanilyayı koyun. Muhallebi tabaklarına paylaştırın. Hazırladığınız çikolatalı sosu soğumuş muhallebilerin üzerine dökün.


Malzemeler : (15 dakika)

1 yemek kaşığı tereyağ

3 yemek kaşığı mısır unu

6 yemek kaşığı toz şeker

4 bardak süt

1 paket vanilya


Afiyet Olsun Arkadaslar http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.