Kabak Muamma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Muammamalzemeler (4 kisilik icin) Yarım su bardagi pirinc 2 adet kapak 4-5 adet taze sogan yarim demet dereotu 6-7 dis sarimsak yarim kilo süzme yogurt yarim su bardag sivi yag Yarim demt maydanoz Tuz,kirmizi pulbiber Yapilisi Taze soganlari kücük bir sekilde dograyip sivi yagda 2 dakika kadar kavurun ![]() ![]() Kabaklari soyup, rendeleyereksoganli karisima ilave edin ve 2 dakika daha kavurun ![]() ![]() Pirincleri yikayip bu karisima ilave edip üzerini hafifce su asicak sekilde su ekleyip pirinc suyu cekene kadar kisik ateste pisirin ![]() ![]() Suyunu iyice cekince tuzunu ayarlayipkiyilmis maydanoz ve dereotunu ekliyoruz,Karistirip sogumaya birakiyoruz ![]() ![]() Diger tarafta ise süzme yogurda dövülmüs sarimsaklari ekleyip bu elde ettigimiz karisimida kabakli malzemeye ilave edip üzerine pul biber serpip servis yapabiliriz ![]() ![]() Güzel bir soguk meze tavsiye ederim ![]() ![]() ![]() deneyenlere afiyet olsun ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|