![]() |
Kabak Muamma
malzemeler (4 kisilik icin)
Yarım su bardagi pirinc 2 adet kapak 4-5 adet taze sogan yarim demet dereotu 6-7 dis sarimsak yarim kilo süzme yogurt yarim su bardag sivi yag Yarim demt maydanoz Tuz,kirmizi pulbiber Yapilisi Taze soganlari kücük bir sekilde dograyip sivi yagda 2 dakika kadar kavurun...Kabaklari soyup, rendeleyerek soganli karisima ilave edin ve 2 dakika daha kavurun.. Pirincleri yikayip bu karisima ilave edip üzerini hafifce su asicak sekilde su ekleyip pirinc suyu cekene kadar kisik ateste pisirin...Suyunu iyice cekince tuzunu ayarlayip kiyilmis maydanoz ve dereotunu ekliyoruz,Karistirip sogumaya birakiyoruz.. Diger tarafta ise süzme yogurda dövülmüs sarimsaklari ekleyip bu elde ettigimiz karisimida kabakli malzemeye ilave edip üzerine pul biber serpip servis yapabiliriz.. Güzel bir soguk meze tavsiye ederim... deneyenlere afiyet olsun.... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.