Sebzeli Piliç Güveci |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Piliç GüveciSebzeli Piliç Göveci Malzemeler: 1 adet (1250 gr ) Tavuk 1 orta boy (75 gr )Soğan1 su bardağı (150 gr ) Taze fasulye 1 su bardağı (75 gr ) Taze bamya 1 küçük boy (100 gr ) Yeşil kabak 2 adet (30 gr ) Yeşil biber 3 küçük boy (300 gr )Domates 1 su bardağı (200 gr )Su (sıcak) 3 tatlı kaşığı (18 gr ) Tuz 1/2 tatlı kaşığı (1 gr )Kara biberYapilisi: Tavuğu yıkayip parçalayin Soğanı soyun, yıkayin, iri iri doğrayin Diğer sebzeleri yıkayip, fasulye ve yeşil biberi 1 santimetre kalınlıkta, patlıcan ve kabağı 1 5 santimetreküp irilikte doğrayin Domatesi 1 cm kalınlıkta halka şeklinde dilimleyin Domates dışında, diğer sebzeleri güvece yerleştirin, üzerine tavuk parçalarını koyun, domates dilimlerini dizin ![]() Su, tuz ve kara biberi ekleyin ![]() Kebabı kapalı olarak, orta sıcaklıktaki fırında, yaklaşık 1 saat pişirin *Sıcağa dayanıklı, kapaklı cam kaplarda da pişirilebilir Yanında pilav ve cacık uygundur
|
|
|
|