![]() |
Sebzeli Piliç Güveci
Sebzeli Piliç Göveci
Malzemeler: 1 adet (1250 gr.) Tavuk 1 orta boy (75 gr. )Soğan 1 su bardağı (150 gr.) Taze fasulye 1 su bardağı (75 gr.) Taze bamya 1 küçük boy (100 gr.) Yeşil kabak 2 adet (30 gr.) Yeşil biber 3 küçük boy (300 gr.)Domates 1 su bardağı (200 gr.)Su (sıcak) 3 tatlı kaşığı (18 gr.) Tuz 1/2 tatlı kaşığı (1 gr.)Kara biber Yapilisi: Tavuğu yıkayip parçalayin. Soğanı soyun, yıkayin, iri iri doğrayin. Diğer sebzeleri yıkayip, fasulye ve yeşil biberi 1 santimetre kalınlıkta, patlıcan ve kabağı 1.5 santimetreküp irilikte doğrayin. Domatesi 1 cm.kalınlıkta halka şeklinde dilimleyin. Domates dışında, diğer sebzeleri güvece yerleştirin, üzerine tavuk parçalarını koyun, domates dilimlerini dizin. Su, tuz ve kara biberi ekleyin. Kebabı kapalı olarak, orta sıcaklıktaki fırında, yaklaşık 1 saat pişirin. *Sıcağa dayanıklı, kapaklı cam kaplarda da pişirilebilir.Yanında pilav ve cacık uygundur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.