Madımak Yemeği |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Madımak YemeğiMadımak Yemeği Tarifi - Madımak Yemeği Nasıl Yapılır - Madımak Yemeği Malzemeleri MALZEMELER: 500 gr madımak 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı salça 1 adet soğan 2-3 diş sarımsak 1 çay bardağı kavrulmuş kıyma 1 çay bardağı yarma ( kırık buğday ) 1 çay kaşığı çemen Tuz, pulbiber Üzerine; sarımsaklı yoğurt YAPILIŞI: Madımakları ayıklayıp, yıkayıp, kıyın Tencereye yağı alıp eritin ve ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun Salça,çemen ve kavrulmuş kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin Kıyılmış madımağı ekleyip, soteleyin Üzerine sıcak su ve yarmayı ilave edin Tuz ve pulbiberi atıp, kaynamaya bırakınKısık ateşte pişirin Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt döküp,afiyetle yeyin Bu yemek genelde köy yufkası ve taze soğan eşliğinde yenir |
|