![]() |
Madımak Yemeği
Madımak Yemeği Tarifi - Madımak Yemeği Nasıl Yapılır - Madımak Yemeği Malzemeleri
MALZEMELER: 500 gr. madımak 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı salça 1 adet soğan 2-3 diş sarımsak 1 çay bardağı kavrulmuş kıyma 1 çay bardağı yarma ( kırık buğday ) 1 çay kaşığı çemen Tuz, pulbiber Üzerine; sarımsaklı yoğurt YAPILIŞI: Madımakları ayıklayıp, yıkayıp, kıyın. Tencereye yağı alıp eritin ve ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun. Salça,çemen ve kavrulmuş kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıyılmış madımağı ekleyip, soteleyin. Üzerine sıcak su ve yarmayı ilave edin. Tuz ve pulbiberi atıp, kaynamaya bırakın.Kısık ateşte pişirin. Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt döküp,afiyetle yeyin. Bu yemek genelde köy yufkası ve taze soğan eşliğinde yenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.