Deniz Ürünlü Krep Bohçaları |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünlü Krep BohçalarıMALZEMELER 3 adet krep 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 6 diş sarımsak 5 adet mantar 1 adet haşlanmış kalamar 10 adet haşlanmış karides 6 adet iç midye 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık Tuz, Karabiber Sos için: 1 çay bardağı şarap Yarım soğan 1 su bardağı krema Safran, tuz Krebi Sarmak için: Pırasa sapları HAZIRLANIŞI Zeytinyağını tavaya alın Küçük parçalar halinde kestiğiniz soğan ve sarımsakları tavaya aktarın Orta hararetli ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, soteleyin Sonra ince ince kestiğiniz mantarları ilave edin Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavurun Haşlanmış karidesleri, kalamarı ve midyeleri ekleyin Tuzunu ve karabiberi ayarlayın Fincan tabağı büyüklüğündeki kreplerin ortasına hazırladığınız içten bir buçuk çorba kaşığı koyun Bohça şekline getirdikten sonra pırasa sapları ile ağızlarını bağlayın Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin Sos için tencereye küçük küçük kesilmiş soğanı alın Üzerine 1 çay bardağı şarabı ekleyin Şarabı yarısı kalana dek kaynatın Sonra kremayı ilave edin Sos koyulaşmaya başladığında tuz ve safran ekleyin Servis tabağına krep bohçalarını alın Kenarlarına hazırladığınız sostan dökerek, servis yapın alıntı |
|