ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Deniz Ürünlü Krep Bohçaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196574)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:52 AM

Deniz Ürünlü Krep Bohçaları
 
MALZEMELER


3 adet krep

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

6 diş sarımsak

5 adet mantar

1 adet haşlanmış kalamar

10 adet haşlanmış karides

6 adet iç midye

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Tuz, Karabiber

Sos için:

1 çay bardağı şarap

Yarım soğan

1 su bardağı krema

Safran, tuz

Krebi Sarmak için:

Pırasa sapları



HAZIRLANIŞI


Zeytinyağını tavaya alın. Küçük parçalar halinde kestiğiniz soğan ve sarımsakları tavaya aktarın. Orta hararetli ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, soteleyin. Sonra ince ince kestiğiniz mantarları ilave edin. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.


Haşlanmış karidesleri, kalamarı ve midyeleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fincan tabağı büyüklüğündeki kreplerin ortasına hazırladığınız içten bir buçuk çorba kaşığı koyun. Bohça şekline getirdikten sonra pırasa sapları ile ağızlarını bağlayın. Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.


Sos için tencereye küçük küçük kesilmiş soğanı alın. Üzerine 1 çay bardağı şarabı ekleyin. Şarabı yarısı kalana dek kaynatın. Sonra kremayı ilave edin. Sos koyulaşmaya başladığında tuz ve safran ekleyin.


Servis tabağına krep bohçalarını alın. Kenarlarına hazırladığınız sostan dökerek, servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.