Dondurmalı Tost |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı TostDondurmalı Tost Tarifi Vitamin deposu bir tost! Ayva ve portakal ile hazırlanan, dondurma ile servis edilen bu tost, 5 çaylarınıza renk katacak nefis bir tatlı Bu besleyici tarifi krep ve pancake ile deneyerek farklı lezzetler yakalayabilirsiniz Dondurmalı Tost Malzemeler , 1 adet portakal 2 adet ayva 330 g toz şeker (2 bardak) 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı krema (30 g) 1/2 paket vanilya 4 dilim tost ekmeği 30 g tereyağı (1 yemek+1 tatlı kaşığı) 4 top Carte d’Or Antepfıstıklı Dondurma Hazırlanışı, Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve ortalarını çıkartıp çekirdeklerini saklayın Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın Toz şeker, portakal kabuğu ve suyu ile ayvaları, çekirdekleri tencereye koyun 250 ml su ilave edip şeker eriyene kadar kaynatın Suyu ile fırın kabına alın Önceden 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda suyu macunlaşıp ayvaların rengi pembeleşene kadar 45 dakika kadar pişirin Ilınmaya bırakın Kremayı, yumurtaları ve vanilyayı çırpın Ekmeklerin iki yüzünü de karışıma batırın Tereyağını tavaya koyun, eriyince ekmeklerin her iki yüzünü de kızartın Sıcak ekmeklerin üstüne ayvaları yerleştirin Carte d’Or Antepfıstıklı Dondurma ile servis yapın İsterseniz karamelli sosla süsleyebilirsiniz Tost yerine krep veya pancake de olabilir Afiyet olsun |
|