ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dondurmalı Tost (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196569)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:53 AM

Dondurmalı Tost
 
Dondurmalı Tost Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Vitamin deposu bir tost! Ayva ve portakal ile hazırlanan, dondurma ile servis edilen bu tost, 5 çaylarınıza renk katacak nefis bir tatlı. Bu besleyici tarifi krep ve pancake ile deneyerek farklı lezzetler yakalayabilirsiniz

Dondurmalı Tost


Malzemeler ,


1 adet portakal

2 adet ayva

330 g toz şeker (2 bardak)

2 adet yumurta

2 çorba kaşığı krema (30 g)

1/2 paket vanilya

4 dilim tost ekmeği

30 g tereyağı (1 yemek+1 tatlı kaşığı)

4 top Carte d’Or Antepfıstıklı Dondurma


Hazırlanışı,


Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve ortalarını çıkartıp çekirdeklerini saklayın.

Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.

Toz şeker, portakal kabuğu ve suyu ile ayvaları, çekirdekleri tencereye koyun.

250 ml su ilave edip şeker eriyene kadar kaynatın.

Suyu ile fırın kabına alın.

Önceden 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda suyu macunlaşıp ayvaların rengi pembeleşene kadar 45 dakika

kadar pişirin.

Ilınmaya bırakın.

Kremayı, yumurtaları ve vanilyayı çırpın.

Ekmeklerin iki yüzünü de karışıma batırın.

Tereyağını tavaya koyun, eriyince ekmeklerin her iki yüzünü de kızartın.

Sıcak ekmeklerin üstüne ayvaları yerleştirin.

Carte d’Or Antepfıstıklı Dondurma ile servis yapın.

İsterseniz karamelli sosla süsleyebilirsiniz.

Tost yerine krep veya pancake de olabilir.

Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.