Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabuklu, kızarmış, patates

Kızarmış Kabuklu Patates

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Kabuklu Patates



Kızarmış Kabuklu Patates Tarifi - Kızarmış Kabuklu Patates Nasıl Yapılır - Kızarmış Kabuklu Patates Malzemeleri



Malzeme Listesi


6 Adet Patates (Orta Boy)

3 Su Bardağı Ayçiçek Yağı


Kızarmış Kabuklu Patates Nasıl Yapılır?


1 Fırını 210 derecede ısıtmaya başlayın


2 Patatesleri kabuklarını soymadan yıkayın ve kabuklarını hafifçe fırçalayın, sonra bir bez yardımı ile kurulayın


3 Patateslerin üzerine çatal yada kürdan yardımı ile delikler açın, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine bütün halde dizip fırınlayın


4 Yarım saat sonra patateslerin altını çevirin ve yarım saat daha fırınlayın (toplam 1 saatte sadece bir kez çevirilir)


5 Bir saat sonunda kabukları iyice yumuşamış patatesleri ılınmaya bırakın


6 Patatesler soğurken kızartma yağını kızdırmaya başlayın


7 Soğuyan patatesleri dilimleyin Kızgın yağda 2-3 dakika kızartın




Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.