Denli Patates |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Denli PatatesPatates Yemeği - Denli Patates Nasıl Yapılır - Denli Patates Tarifi MALZEMELER Patetes 3 orta boy Soğan 1 büyük boy Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı Kıyma 1/2 su bardağı Salça 1 yemek kaşığı Pul biber 1 tatlı kaşığı Karabiber 1 tatlı kaşığı Su 5 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Patatesler yıkanır, kabukların ince soyularak kuşbaşı şeklinde (2santimetre küp) doğranır ve kararmasını önlemek için tuzlu suya konur soğan soyulur Yıkanır ve ince ince doğranır Tencereye yağ ve soğan konur, soğan sararıncaya kadar kavrulur Kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir Salça, pulbiber ve karabiber eklenerek 1-2 defa karıştırılır Patetesler ve sıcak su ilave edilir Kaynayınca tuz atılır, ateş kısılarak 5 dakika kaynatılır Bulgur konur, bulgur ve patetesler yumuşayıncaya kadar pişirilir Biraz sululca ocaktan alınır (K K Yılmaz) NOT: Kıymasız yapıldığında et suyu konur alıntı |
|
|
|