Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
domatesli, enginar, göbeği, pirinçli

Domatesli Pirinçli Enginar Göbeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Pirinçli Enginar Göbeği



Enginar göbeği nasıl pişirilir - Enginar göbeği tarifi


Malzemeler


4 enginar göbeği

1/2 limon

40 g (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

125 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, dilimlenmiş)

1/4 tatlı kaşığı tuz

1 küçük soğan (ince doğranmış)

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1/2 tatlı kaşığı fesleğen (doğranmış)

2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış)

50 cl (2 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu

175 g pirinç

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

60 g (yaklaşık 1 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi

1/2 demet maydanoz (kıyılmış)


Tarifi


Bir emaye tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca enginar göbeklerini koyup, 10 dakika haşladıktan sonra, tencereyi ateşten alın ve enginar göbeklerini süzerek, her birini 6 üçgene kesin

Bir tencereye zeytinyağını ve tereyağının yarısını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince mantarları koyup, tuzu serperek, mantarları bıraktıkları bütün suyu çekinceye kadar sote edin Soğanları ekleyip, sürekli karıştırarak 2 dakika pişirdikten sonra, sarımsaklar, fesleğenler, domatesler ve tavuk (ya da sebze) suyunun 12,5 cl'sini (1/2 su bardağı) katarak, karışımı birtaşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, 10 dakika pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, bir kenara bırakın

4 litrelik (yaklaşık 17 su bardağı) bir fırın kabına (ya da bir güvece) kalan tereyağını koyup, kabı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince pirinçleri koyup, sürekli karıştırarak 3 - 4 dakika kavurun Tenceredeki domatesli karışımı ekleyip, kalan tavuk (ya da sebze) suyunun 25 cl'sini (1 su bardağı) kattıktan sonra, karabiberi serperek, karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, kabın üstünü örterek, 10 dakika pişirin

Enginar göbeği parçalarını, dağılmamalarına özen göstererek ekleyip, kalan tavuk (ya da sebze) suyunu kattıktan sonra, Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini serpin ve tencerenin kapağını kapatarak, pirinçler bütün suyu çekinceye kadar (10-15 dakika) pişirin Kabı ateşten alıp, maydanozları serperek, servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.