ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Domatesli Pirinçli Enginar Göbeği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196491)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:06 AM

Domatesli Pirinçli Enginar Göbeği
 
Enginar göbeği nasıl pişirilir - Enginar göbeği tarifi


Malzemeler


4 enginar göbeği

1/2 limon

40 g (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

125 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, dilimlenmiş)

1/4 tatlı kaşığı tuz

1 küçük soğan (ince doğranmış)

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1/2 tatlı kaşığı fesleğen (doğranmış)

2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış)

50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu

175 g pirinç

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

60 g (yaklaşık 1 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi

1/2 demet maydanoz (kıyılmış)


Tarifi


Bir emaye tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca enginar göbeklerini koyup, 10 dakika haşladıktan sonra, tencereyi ateşten alın ve enginar göbeklerini süzerek, her birini 6 üçgene kesin.

Bir tencereye zeytinyağını ve tereyağının yarısını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince mantarları koyup, tuzu serperek, mantarları bıraktıkları bütün suyu çekinceye kadar sote edin. Soğanları ekleyip, sürekli karıştırarak 2 dakika pişirdikten sonra, sarımsaklar, fesleğenler, domatesler ve tavuk (ya da sebze) suyunun 12,5 cl'sini (1/2 su bardağı) katarak, karışımı birtaşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, 10 dakika pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, bir kenara bırakın.

4 litrelik (yaklaşık 17 su bardağı) bir fırın kabına (ya da bir güvece) kalan tereyağını koyup, kabı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince pirinçleri koyup, sürekli karıştırarak 3 - 4 dakika kavurun. Tenceredeki domatesli karışımı ekleyip, kalan tavuk (ya da sebze) suyunun 25 cl'sini (1 su bardağı) kattıktan sonra, karabiberi serperek, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, kabın üstünü örterek, 10 dakika pişirin.

Enginar göbeği parçalarını, dağılmamalarına özen göstererek ekleyip, kalan tavuk (ya da sebze) suyunu kattıktan sonra, Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini serpin ve tencerenin kapağını kapatarak, pirinçler bütün suyu çekinceye kadar (10-15 dakika) pişirin. Kabı ateşten alıp, maydanozları serperek, servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.