Bayat Ekmek Aşı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayat Ekmek Aşı![]() Bayat ekmeklerimizi değerlendireceğimiz çok lezzetli bir yemek arkadaşlar öneririm ![]() ![]() ![]() Bayat ekmek dilimleri küp seklinde dogranip firinda kitirlastirilir Piyaz dogranmis sogan, bir tavada yarim çay bardagi sivi yag ile pembelestirilir 1 çorba kasigi salça ve 1 çay bardagi su eklenip birkaç dakika kaynatilir Dogranmis ekmekler, soganlar ile karistirilip tavanin kenarlarina çekilir![]() Tavanin ortasina 2 yumurta kirilir Üzerine tuz ve karabiber ekilir Tavanin kapagi kapatilarak, yumurtalarin pismesi beklenir 4 dis sarimsak dövülüp yogurda katilir Sarimsakli yogurt servis tabagina alinir Üzerine, tavadaki pismis olan yumurtali ekmek aşı, bozulmadan çikarilir 1 çorba kasigi erimis margarinde yeterli miktarda kirmizi pul biber hafifçe yakilir Biberli yag, yemeğin üzerine gezdirilir![]() ![]() AFİYET OLSUN![]() ![]() ![]() |
|
|
|