Humus Kavurması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Humus KavurmasıMalzemeler 750 gr kuzu eti 1 soğan 2 domates 8diş sarmısak 5 yeşil biber Tuz, karabiber Kekik 2 su bardağı nohut 6 su bardağı su 1 limon suyu 1 çay kaşığı çam fıstığı 1 yemek kaşığı sıvı yağ yapılışıEtlerin üzerine yarım yemek kaşığı tuz karabiber serperek bir tencereye yerleştirin Et suyunu çekene kadar hızlı ateşte pişirin Et suyunu çektikten sonra, ilk önce orta, daha sonra da yavaş ateşte ara sıra karıştırarak yarım saat kavurun Etleri başka bir tencereye alın Etleri pişirdiğiniz tencerede soğanları kavurun Daha sonra 5 diş sarmısağı, doğradığınız yeşil biber ve domatesi soğanların üzerine katın Pişirmiş olduğunuz eti ve baharatları sebzelerin üzerine ekleyerek malzemeyi birlikte biraz daha kavurun Yemeğin yanında servis yapacağınız humus için nohutları bir gece önceden ıslatın Ertesi gün, aynı su ile nohutları haşlayın Nohutlar iyice haşlandıktan sonra bu sudan dört çorba kaşığı ayırarak, gerisini süzün Nohutları bu dört kaşık suyla iyice ezin Nohuda 3 diş ezilmiş sarmısak, limon suyu ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın Bir tavada sıvıyağ ile çam fıstıklarını kavurun Çam fıstıkları ile nohut ezmesini iyice karıştırın Humusun üzerine kavurmayı ekleyerek servis yapın |
|