ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Humus Kavurması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196447)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:13 AM

Humus Kavurması
 
Malzemeler

750 gr kuzu eti

1 soğan

2 domates

8diş sarmısak

5 yeşil biber

Tuz, karabiber

Kekik

2 su bardağı nohut

6 su bardağı su

1 limon suyu

1 çay kaşığı çam fıstığı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

yapılışıEtlerin üzerine yarım yemek kaşığı tuz karabiber serperek bir tencereye yerleştirin. Et suyunu çekene kadar hızlı ateşte pişirin. Et suyunu çektikten sonra, ilk önce orta, daha sonra da yavaş ateşte ara sıra karıştırarak yarım saat kavurun. Etleri başka bir tencereye alın. Etleri pişirdiğiniz tencerede soğanları kavurun. Daha sonra 5 diş sarmısağı, doğradığınız yeşil biber ve domatesi soğanların üzerine katın. Pişirmiş olduğunuz eti ve baharatları sebzelerin üzerine ekleyerek malzemeyi birlikte biraz daha kavurun.

Yemeğin yanında servis yapacağınız humus için nohutları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün, aynı su ile nohutları haşlayın. Nohutlar iyice haşlandıktan sonra bu sudan dört çorba kaşığı ayırarak, gerisini süzün. Nohutları bu dört kaşık suyla iyice ezin. Nohuda 3 diş ezilmiş sarmısak, limon suyu ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Bir tavada sıvıyağ ile çam fıstıklarını kavurun. Çam fıstıkları ile nohut ezmesini iyice karıştırın. Humusun üzerine kavurmayı ekleyerek servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.