![]() |
Barbunyalı İçli Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbunyalı İçli KöfteAdana Yöresi İçli Köfte - İçli Köfte Barbunyalı - İçli Köfte Tarifi Malzeme Duru Çiğ köftelik Bulgur 1 1/2 su bardağı Su 1 su bardağı Soğan 2 büyük boy Kıyma(yağsız) 1 1/4 su bardağı Kimyon 1 tatlı kaşığı Karabiber 1 tatlı kaşığı Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı Nane 1 yemek kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Sıvı Yağ 2 su bardağı Porsiyon Adeti : 6 YAPILIŞI İçi: Barbunya yıkanır akşamdan ıslatılır , ertesi gün 2 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Tarif Adana yöresinden alınmıştır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|