![]() |
Barbunyalı İçli Köfte
Adana Yöresi İçli Köfte - İçli Köfte Barbunyalı - İçli Köfte Tarifi
Malzeme Duru Çiğ köftelik Bulgur 1 1/2 su bardağı Su 1 su bardağı Soğan 2 büyük boy Kıyma(yağsız) 1 1/4 su bardağı Kimyon 1 tatlı kaşığı Karabiber 1 tatlı kaşığı Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı Nane 1 yemek kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Sıvı Yağ 2 su bardağı Porsiyon Adeti : 6 YAPILIŞI İçi: Barbunya yıkanır akşamdan ıslatılır , ertesi gün 2 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır.Soğan soyulur,yıkanır ve ince doğranır.Yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ve salça ilave edilerek biraz daha çevrilir.Haşlanmış barbunya ,tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Dışı :Bir tepside Bulgur,ince kıyılmış soğan,yumurta,salça,un ve tuz karıştırılır.El ıslatılarak kulak memesi yumuşaklığında kıvamlı hamur haline gelinceye kadar yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak ortası açılır(yumurta kabuğu gibi).Hazırlanan içten bir yemek kaşığı kadar konur ağzı kapatılır.Geniş bir tenc erede su kaynatılır,tuz ve limonsuyu eklenir.Köfteler bu suya salınarak pişirilir(köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir)Limon ile birlikte sıcak olarak servis yapılır.(K.K.Hallaç) NOT: Tarif Adana yöresinden alınmıştır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.