ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Barbunyalı İçli Köfte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196277)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:42 AM

Barbunyalı İçli Köfte
 
Adana Yöresi İçli Köfte - İçli Köfte Barbunyalı - İçli Köfte Tarifi
Malzeme


Duru Çiğ köftelik Bulgur 1 1/2 su bardağı

Su 1 su bardağı

Soğan 2 büyük boy

Kıyma(yağsız) 1 1/4 su bardağı

Kimyon 1 tatlı kaşığı

Karabiber 1 tatlı kaşığı

Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı

Nane 1 yemek kaşığı

Tuz 1 tatlı kaşığı

Sıvı Yağ 2 su bardağı

Porsiyon Adeti : 6


YAPILIŞI


İçi:


Barbunya yıkanır akşamdan ıslatılır , ertesi gün 2 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır.Soğan soyulur,yıkanır ve ince doğranır.Yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ve salça ilave edilerek biraz daha çevrilir.Haşlanmış barbunya ,tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Dışı :Bir tepside Bulgur,ince kıyılmış soğan,yumurta,salça,un ve tuz karıştırılır.El ıslatılarak kulak memesi yumuşaklığında kıvamlı hamur haline gelinceye kadar yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak ortası açılır(yumurta kabuğu gibi).Hazırlanan içten bir yemek kaşığı kadar konur ağzı kapatılır.Geniş bir tenc erede su kaynatılır,tuz ve limonsuyu eklenir.Köfteler bu suya salınarak pişirilir(köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir)Limon ile birlikte sıcak olarak servis yapılır.(K.K.Hallaç)


NOT: Tarif Adana yöresinden alınmıştır.

alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.