Çorba Kıtırı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çorba Kıtırı Nasıl YapılırÇorba Kıtırı tarifi - Çorbalar için kıtır yapılışı Malzemeler : 1) 2 su bardağı kadar Un, Biraz su, Tuz ile yapacağımız mantı hamuru 2) Kızartmak için 1-2 çorba kaşığı kadar yemeklik kokulu tereyağı 3) Merdane veya oklava, rulet ya da keskin bir bıçak ![]() Malzememiz bunlar Yapılışı : 2 su bardağı kadar unumuzun içeirsine biraz tuz ve su ilavesi ile, mantı hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz ![]() Hamurumuzu yuvarlak olarak açıyoruz İsterseniz iki ? üç beze halinde de açabilirsiniz![]() Açtığımız hamurumzu rulet ya da bıçak yardımı ile kesiyoruz Keserken dikkat etmemmiz gereken tek nokta; önce ince uzun şeritler halinde kesmek, sonra da bu şeritleri enine minik minik bölmek![]() ![]() Kesme işlemi bittiğinde, bir teflon tavada hamurlarımızı hafif sararıncaya kadar kurutuyoruz Bu işlemi fırında daha kolay yapabilirsiniz ancka fırın sıcak olmalı ve başından ayrılmamalısınız Hemen yanabilirler ![]() ![]() Daha sonra teflon ya da fırında kuruttuğumuz minik hamurlarımızı geniş bir tepsiye alıp yayıyoruz ki, aralarındaki buhar çıksın ![]() ![]() ![]() Akşam iftara yakın bir çorba kaşığı dolusu tereyağında 4-5 dakika kadar tavamızda hoplata hoplata kızartıyoruz Güzelce kızaran kıtırlarımızın ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra bir çorba kasesine alıyoruz ve soframızda ikram ediyoruz![]() ![]() Arzu edilirse, kıtırları tereyağında kavururken çok az ezilmiş sarımsak ilave edilirse inmesine yakın, sarmısağın yakışacağı bir çorba ile harika olur ![]() Not : Bu şekilde kıtırları kızartmadan yalnızca kurutarak ve birgün üzeri açık olarak tepside bekledikten sonra kavanozlara doldurup saklayabilirsiniz Afiyet Olsun |
|
|
|