ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Çorba Kıtırı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196168)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:00 AM

Çorba Kıtırı Nasıl Yapılır
 
Çorba Kıtırı tarifi - Çorbalar için kıtır yapılışı
Malzemeler :
1) 2 su bardağı kadar Un,
Biraz su,
Tuz
ile yapacağımız mantı hamuru

2) Kızartmak için 1-2 çorba kaşığı kadar yemeklik kokulu tereyağı
3) Merdane veya oklava, rulet ya da keskin bir bıçak

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzememiz bunlar


Yapılışı :

2 su bardağı kadar unumuzun içeirsine biraz tuz ve su ilavesi ile, mantı hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz.

Hamurumuzu yuvarlak olarak açıyoruz. İsterseniz iki ? üç beze halinde de açabilirsiniz.

Açtığımız hamurumzu rulet ya da bıçak yardımı ile kesiyoruz. Keserken dikkat etmemmiz gereken tek nokta; önce ince uzun şeritler halinde kesmek, sonra da bu şeritleri enine minik minik bölmek.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kesme işlemi bittiğinde, bir teflon tavada hamurlarımızı hafif sararıncaya kadar kurutuyoruz. Bu işlemi fırında daha kolay yapabilirsiniz ancka fırın sıcak olmalı ve başından ayrılmamalısınız. Hemen yanabilirler.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Daha sonra teflon ya da fırında kuruttuğumuz minik hamurlarımızı geniş bir tepsiye alıp yayıyoruz ki, aralarındaki buhar çıksın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Akşam iftara yakın bir çorba kaşığı dolusu tereyağında 4-5 dakika kadar tavamızda hoplata hoplata kızartıyoruz. Güzelce kızaran kıtırlarımızın ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra bir çorba kasesine alıyoruz ve soframızda ikram ediyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Arzu edilirse, kıtırları tereyağında kavururken çok az ezilmiş sarımsak ilave edilirse inmesine yakın, sarmısağın yakışacağı bir çorba ile harika olur.

Not : Bu şekilde kıtırları kızartmadan yalnızca kurutarak ve birgün üzeri açık olarak tepside bekledikten sonra kavanozlara doldurup saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.