![]() |
Çorba Kıtırı Nasıl Yapılır
Çorba Kıtırı tarifi - Çorbalar için kıtır yapılışı
Malzemeler : 1) 2 su bardağı kadar Un, Biraz su, Tuz ile yapacağımız mantı hamuru 2) Kızartmak için 1-2 çorba kaşığı kadar yemeklik kokulu tereyağı 3) Merdane veya oklava, rulet ya da keskin bir bıçak http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzememiz bunlar Yapılışı : 2 su bardağı kadar unumuzun içeirsine biraz tuz ve su ilavesi ile, mantı hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz. Hamurumuzu yuvarlak olarak açıyoruz. İsterseniz iki ? üç beze halinde de açabilirsiniz. Açtığımız hamurumzu rulet ya da bıçak yardımı ile kesiyoruz. Keserken dikkat etmemmiz gereken tek nokta; önce ince uzun şeritler halinde kesmek, sonra da bu şeritleri enine minik minik bölmek. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kesme işlemi bittiğinde, bir teflon tavada hamurlarımızı hafif sararıncaya kadar kurutuyoruz. Bu işlemi fırında daha kolay yapabilirsiniz ancka fırın sıcak olmalı ve başından ayrılmamalısınız. Hemen yanabilirler. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Daha sonra teflon ya da fırında kuruttuğumuz minik hamurlarımızı geniş bir tepsiye alıp yayıyoruz ki, aralarındaki buhar çıksın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Akşam iftara yakın bir çorba kaşığı dolusu tereyağında 4-5 dakika kadar tavamızda hoplata hoplata kızartıyoruz. Güzelce kızaran kıtırlarımızın ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra bir çorba kasesine alıyoruz ve soframızda ikram ediyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Arzu edilirse, kıtırları tereyağında kavururken çok az ezilmiş sarımsak ilave edilirse inmesine yakın, sarmısağın yakışacağı bir çorba ile harika olur. Not : Bu şekilde kıtırları kızartmadan yalnızca kurutarak ve birgün üzeri açık olarak tepside bekledikten sonra kavanozlara doldurup saklayabilirsiniz. Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.