Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, boranası

Ayva Boranası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Boranası



Niğde Mutfağından - Ayva Boranası - Ayva Boranası Malzemeleri - Ayva Boranası Nasıl Yapılır

MALZEMELER:


3- 4 adet iri ayva


5-6 parça kemikli et ( incik)


1 bardak haşlanmış nohut


1 kaşık tereyağı


1 fincan pekmez


tuz

YAPILIŞI:


Tencereye yağ konarak etler çevrile çevrile pişirilir Ayvalar yıkanıp soyularak dilimlenir Once haşlanmış nohut, ardından ayvalar, pekmez ve tuz ilave edilerek suyu ayarlanır Et pişmeden ayva konulursa etin pişme zamanı uzar Kısık ateşte pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.