ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ayva Boranası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196133)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:06 AM

Ayva Boranası
 
Niğde Mutfağından - Ayva Boranası - Ayva Boranası Malzemeleri - Ayva Boranası Nasıl Yapılır

MALZEMELER:


3- 4 adet iri ayva


5-6 parça kemikli et ( incik)


1 bardak haşlanmış nohut


1 kaşık tereyağı


1 fincan pekmez


tuz

YAPILIŞI:


Tencereye yağ konarak etler çevrile çevrile pişirilir. Ayvalar yıkanıp soyularak dilimlenir. Once haşlanmış nohut, ardından ayvalar, pekmez ve tuz ilave edilerek suyu ayarlanır. Et pişmeden ayva konulursa etin pişme zamanı uzar. Kısık ateşte pişirilir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.