Kına Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kına ÇorbasıKına çorbası Tarifi - Kına çorbası Nasıl Yapılır - Kına çorbası Malzemeleri Kına çorbası (Batı Trakya) 1 adet köy tavuğunun göğsü 1 avuç pirinç 2 çorba kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 200 gram tereyağı 1 adet limonun suyu Tavuğu, 1 litre suda haşlayın Piştikten sonra suyunu süzüp, başka bir tencereye ayırın Eü küçük doğrayın Tencereye ayrılan su kaynamaya başlayınca, içine pirinç ilave edin Yirmi dakika kaynadıktan sonra nişastayı biraz su ile eritin Karıştırarak çorbaya yedirin Ayrı bir tavada tereyağını eritin Kırmızıbiber ilave edin Çorbanın üzerine gezdirin Tuz, karabiber ve limon ilave ederek servis yapın![]() |
|
|
|