![]() |
Zahter |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zahterkahvaltılık tarifleri - zahteri tarifi - zahter nasıl yapılır Malzemeler 1,5 çay bardağı karpuz çekirdeği (çekilmiş) 2 çay bardağı susam 2,5 çay bardağı sarı leblebi (çekilmiş) 1 çorba kaşığı diş kekik(çekilmemiş kekik) 1,5 çorba kaşığı pul biber (arzuya göre acı) 1 çorba kaşığı tuz (Silme,azaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı sumak ![]() Hazırlanışı Susamı küçük bir teflon tavaya alıyoruz,kavuruyoruz ve soğutuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm malzemeyi bir kaba alıyoruz ![]() Ekmeğiniz önce zeytinyağına ardından zahtere batırarak kahvaltılarda zevkle tüketebilirsiniz ![]() Zahteri ortadoğuya ait bir kahvaltılıktır ve son derece besleyicidir ![]() Buzdolabında kavanozda saklayabilirsiniz ![]() Not:Bu tarif evimizdeki damak zevkine göre hazırlandı ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Keriman Diril |
![]() |
![]() |
|