![]() |
Zahter
kahvaltılık tarifleri - zahteri tarifi - zahter nasıl yapılır
Malzemeler 1,5 çay bardağı karpuz çekirdeği (çekilmiş) 2 çay bardağı susam 2,5 çay bardağı sarı leblebi (çekilmiş) 1 çorba kaşığı diş kekik(çekilmemiş kekik) 1,5 çorba kaşığı pul biber (arzuya göre acı) 1 çorba kaşığı tuz (Silme,azaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı sumak http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı Susamı küçük bir teflon tavaya alıyoruz,kavuruyoruz ve soğutuyoruz.Diğer yandan elektrikli kahve değirmeninden sıra ile karpuz çekirdeğini,sarı leblebiyi geçiriyoruz.Çekilmiş ölçüleri elde ediyoruz.Bu arada ben bu 2 malzemeyi tel süzgeçle eliyorum.Yani tam toz haline getiriyorum. Tüm malzemeyi bir kaba alıyoruz.İyice harmanlıyoruz( Fotoğraf çekiminde sumak eklemeyi unutmuşum ayrıca ekledim ) Ekmeğiniz önce zeytinyağına ardından zahtere batırarak kahvaltılarda zevkle tüketebilirsiniz. Zahteri ortadoğuya ait bir kahvaltılıktır ve son derece besleyicidir.Baharat severlerin ve değişik kahvaltılık arayanların vazgeçemeyeceği bir tat… Buzdolabında kavanozda saklayabilirsiniz. Not:Bu tarif evimizdeki damak zevkine göre hazırlandı.Hangi baskın baharat tadını almak istiyorsanız artırabilirsiniz. Afiyet olsun. Keriman Diril |