ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zahter (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196079)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:15 AM

Zahter
 
kahvaltılık tarifleri - zahteri tarifi - zahter nasıl yapılır
Malzemeler


1,5 çay bardağı karpuz çekirdeği (çekilmiş)

2 çay bardağı susam

2,5 çay bardağı sarı leblebi (çekilmiş)

1 çorba kaşığı diş kekik(çekilmemiş kekik)

1,5 çorba kaşığı pul biber (arzuya göre acı)

1 çorba kaşığı tuz (Silme,azaltabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı sumak

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hazırlanışı


Susamı küçük bir teflon tavaya alıyoruz,kavuruyoruz ve soğutuyoruz.Diğer yandan elektrikli kahve değirmeninden sıra ile karpuz çekirdeğini,sarı leblebiyi geçiriyoruz.Çekilmiş ölçüleri elde ediyoruz.Bu arada ben bu 2 malzemeyi tel süzgeçle eliyorum.Yani tam toz haline getiriyorum.

Tüm malzemeyi bir kaba alıyoruz.İyice harmanlıyoruz( Fotoğraf çekiminde sumak eklemeyi unutmuşum ayrıca ekledim )

Ekmeğiniz önce zeytinyağına ardından zahtere batırarak kahvaltılarda zevkle tüketebilirsiniz.


Zahteri ortadoğuya ait bir kahvaltılıktır ve son derece besleyicidir.Baharat severlerin ve değişik kahvaltılık arayanların vazgeçemeyeceği bir tat…

Buzdolabında kavanozda saklayabilirsiniz.


Not:Bu tarif evimizdeki damak zevkine göre hazırlandı.Hangi baskın baharat tadını almak istiyorsanız artırabilirsiniz.


Afiyet olsun.

Keriman Diril


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.