Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, ekmek

Ekmek Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Balığı



ekmek balığı nasıl yapılır - ekmek balığı tarifiMalzemeler


1 1 adet bayat ekmek

2 3 adet yumurta

3 1/2 bardak süt

4 İstege bağlı baharatlar

5 Margarin ya da tereyağ


Hazırlanışı


1 Yumurtalar bir tabağa kırılır

2 İçine süt ve istenilen baharatlar katılır İsteğe bağlı peynir kırıntıları eklenebilir Bir güzel karıştırılır

3 Ekmekler yaklaşık iki parmak kalınlığında dilimlenir

4 Yaklaşık bir kaşık margarin alınarak tavada eritilir

5 Ekmekler hazırlanan yumurta karışımına bir güzel daldırılır, ancak ekmeğin yumurtayı fazlaca emmesine izin verilmemelidir Yumurta bulamacı ekmeğin yüzeyini kaplasa yeterlidir

6 Yağımız hafif kızınca ekmekler tavaya sığdığı kadar dizilir

7 Altlı üstlü olarak ekmek yüzeyindeki bulamaç pişinceye kadar ekmekler çevrilir

8 Bu yemeğimiz de çayla bi güzel gider ki sormayınız Ekmeklerimizin hemen sıcak sıcak tüketilmesinde fayda vardır soğuyunca pek tadı olmaz Bu yemeğimizin yanına peynir zeytin reçel bal gibi kahvaltı malzemelerinin de tüketilmesi çok leziz bi durum yaratır



Ekmek Balığı Tarifi 2


Malzemeler:


* 6 dilim ince kesilmiş ekmek,

* 6 adet yumurta

* 1 çay bardağı sıvıyağ,

* Sosu için malzeme:

* 2 adet orta büyüklükte domates,

* yeterince tuz ve karabiber


Hazırlanışı:


Ekmeklerin orta kısmına yumurta kırılacak büyüklükte ve derinlikte oyuklar açılır Hazırlanan ekmekler sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartılır ve bir tepsiye düzgün bir şekilde dizilir Daha önce oyulan kısımlara bir yumurta kırılır ve fırına konup 5-6 dakika kadar pişirilir Ayrı bir kapta salçalı sos hazırlanır Sos ekmeklerin üzerine dökülerek sıcak servis yapılır


Ekmek Balığı Tarifi 3


Malzemeler


* 2 yumurta

* ¾ su bardağı süt

* 1 tatlı kaşığı vanilya

* 1 tatlı kaşığı pekmez

* 4 dilim tost ekmeği


Hazırlanışı:


Bir kasede yumurtaları iyice çırpın Sütü, vanilyayı ve pekmezi yumurtalara ekleyip iyice karıştırın Ekmek dilimlerini bu karışıma batrıp iyice ıslatın Isıtılmış teflon tavada dilimlerin önce bir yüzünü sonra da diğer yüzünü pembeleşinceye kadar pişirin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.