ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ekmek Balığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196058)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:18 AM

Ekmek Balığı
 
ekmek balığı nasıl yapılır - ekmek balığı tarifiMalzemeler


1. 1 adet bayat ekmek

2. 3 adet yumurta

3. 1/2 bardak süt

4. İstege bağlı baharatlar

5. Margarin ya da tereyağ


Hazırlanışı


1. Yumurtalar bir tabağa kırılır.

2. İçine süt ve istenilen baharatlar katılır. İsteğe bağlı peynir kırıntıları eklenebilir. Bir güzel karıştırılır.

3. Ekmekler yaklaşık iki parmak kalınlığında dilimlenir.

4. Yaklaşık bir kaşık margarin alınarak tavada eritilir.

5. Ekmekler hazırlanan yumurta karışımına bir güzel daldırılır, ancak ekmeğin yumurtayı fazlaca emmesine izin verilmemelidir. Yumurta bulamacı ekmeğin yüzeyini kaplasa yeterlidir.

6. Yağımız hafif kızınca ekmekler tavaya sığdığı kadar dizilir.

7. Altlı üstlü olarak ekmek yüzeyindeki bulamaç pişinceye kadar ekmekler çevrilir.

8. Bu yemeğimiz de çayla bi güzel gider ki sormayınız. Ekmeklerimizin hemen sıcak sıcak tüketilmesinde fayda vardır soğuyunca pek tadı olmaz. Bu yemeğimizin yanına peynir zeytin reçel bal gibi kahvaltı malzemelerinin de tüketilmesi çok leziz bi durum yaratır.



Ekmek Balığı Tarifi 2


Malzemeler:


* 6 dilim ince kesilmiş ekmek,

* 6 adet yumurta

* 1 çay bardağı sıvıyağ,

* Sosu için malzeme:

* 2 adet orta büyüklükte domates,

* yeterince tuz ve karabiber.


Hazırlanışı:


Ekmeklerin orta kısmına yumurta kırılacak büyüklükte ve derinlikte oyuklar açılır. Hazırlanan ekmekler sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartılır ve bir tepsiye düzgün bir şekilde dizilir. Daha önce oyulan kısımlara bir yumurta kırılır ve fırına konup 5-6 dakika kadar pişirilir. Ayrı bir kapta salçalı sos hazırlanır. Sos ekmeklerin üzerine dökülerek sıcak servis yapılır.


Ekmek Balığı Tarifi 3


Malzemeler


* 2 yumurta

* ¾ su bardağı süt

* 1 tatlı kaşığı vanilya

* 1 tatlı kaşığı pekmez

* 4 dilim tost ekmeği


Hazırlanışı:


Bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Sütü, vanilyayı ve pekmezi yumurtalara ekleyip iyice karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma batrıp iyice ıslatın. Isıtılmış teflon tavada dilimlerin önce bir yüzünü sonra da diğer yüzünü pembeleşinceye kadar pişirin.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.