Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
halkaları, kızarmış, soğan

Kızarmış Soğan Halkaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Soğan Halkaları



Malzemeler:

1/2 su bardağı un
3/4 su bardağı maden suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
3-4 adet beyaz veya sarı kuru soğan
1 adet yumurtanın akı
Yapılışı:

1 Soğanları soyun ve 1 cm genişliğinde halka halka doğrayın Dışında 2 sıra soğan kalacak şekilde soğanların iç kısımlarını çıkarın (Ben iç kısımlarını balığa koydum, hemen değerlendirmiş oldum)

2 Yumurta akını bir tutam tuz ile köpürene kadar mikserle çırpın Ayrı bir kasede un, maden suyu, sıvıyağ ve tuzu mikserle çırpın İçine yumurta akını ilave edip çatalla karıştırın

3 Soğan halkalarını bu karışımın içine atın Kızdırılmış sıvıyağa çatal yardımıyla atıp kızartın

4 Kızaran halkaları mutfak havlusunun üzerine çıkarın Fazla yağlarını emdirerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.