ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kızarmış Soğan Halkaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195860)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:51 AM

Kızarmış Soğan Halkaları
 
Malzemeler:

1/2 su bardağı un
3/4 su bardağı maden suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
3-4 adet beyaz veya sarı kuru soğan
1 adet yumurtanın akı
Yapılışı:

1. Soğanları soyun ve 1 cm genişliğinde halka halka doğrayın. Dışında 2 sıra soğan kalacak şekilde soğanların iç kısımlarını çıkarın. (Ben iç kısımlarını balığa koydum, hemen değerlendirmiş oldum.)

2. Yumurta akını bir tutam tuz ile köpürene kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kasede un, maden suyu, sıvıyağ ve tuzu mikserle çırpın. İçine yumurta akını ilave edip çatalla karıştırın.

3. Soğan halkalarını bu karışımın içine atın. Kızdırılmış sıvıyağa çatal yardımıyla atıp kızartın.

4. Kızaran halkaları mutfak havlusunun üzerine çıkarın. Fazla yağlarını emdirerek servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.