Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalavas, karne, yenas

Kalavas Yenas De Karne

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalavas Yenas De Karne



MALZEMELER

1 kg dolmalık kabak

300 gr kıyma

1 dilim bayat ekmek

2 yemek kaşığı sıvıyağı

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı su


HAZIRLANIŞI

Önce kabakları yıkayıp, kabuklarını kazıyalım Enine 2 parçaya ayırıp, içlerini bir kabak oyucu ya da tatlı kaşığı yardımıyla oyalım


Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkarıp, içini ıslatalım, suyunu sıkıp, kıyma ile karıştıralım Bu harçla kabakları dolduralım ve tencereye yerleştirelim Bir tavada sos hazırlayalım


Önce tavaya toz şekeri koyalım, orta ateşte karıştırarak şekeri yakalım (tavamız teflon olmasın) Rengi kahverengiye dönünce su ve tuz katalım Bu sosu tenceredeki dolmaların üzerine gezdirelim Hafif ateşte yemeğimizi pişirelim





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.