Kalavas Yenas De Karne |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalavas Yenas De KarneMALZEMELER 1 kg dolmalık kabak 300 gr kıyma 1 dilim bayat ekmek 2 yemek kaşığı sıvıyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı su HAZIRLANIŞI Önce kabakları yıkayıp, kabuklarını kazıyalım Enine 2 parçaya ayırıp, içlerini bir kabak oyucu ya da tatlı kaşığı yardımıyla oyalım Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkarıp, içini ıslatalım, suyunu sıkıp, kıyma ile karıştıralım Bu harçla kabakları dolduralım ve tencereye yerleştirelim Bir tavada sos hazırlayalım Önce tavaya toz şekeri koyalım, orta ateşte karıştırarak şekeri yakalım (tavamız teflon olmasın) Rengi kahverengiye dönünce su ve tuz katalım Bu sosu tenceredeki dolmaların üzerine gezdirelim Hafif ateşte yemeğimizi pişirelim alıntı |
|