ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kalavas Yenas De Karne (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195784)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:04 PM

Kalavas Yenas De Karne
 
MALZEMELER

1 kg dolmalık kabak

300 gr kıyma

1 dilim bayat ekmek

2 yemek kaşığı sıvıyağı

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı su


HAZIRLANIŞI

Önce kabakları yıkayıp, kabuklarını kazıyalım. Enine 2 parçaya ayırıp, içlerini bir kabak oyucu ya da tatlı kaşığı yardımıyla oyalım.


Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkarıp, içini ıslatalım, suyunu sıkıp, kıyma ile karıştıralım. Bu harçla kabakları dolduralım ve tencereye yerleştirelim. Bir tavada sos hazırlayalım.


Önce tavaya toz şekeri koyalım, orta ateşte karıştırarak şekeri yakalım (tavamız teflon olmasın). Rengi kahverengiye dönünce su ve tuz katalım. Bu sosu tenceredeki dolmaların üzerine gezdirelim. Hafif ateşte yemeğimizi pişirelim.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.