![]() |
Flaman Usulü Havuç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Flaman Usulü Havuçbelçika usulü havuç tarifi - ben mari usulü havuç nasıl yapılır - soğanlı havuç kızartmasıMalzemeler: 600 gr taze havuç (yıkanıp, kazınmış ve iri dilimlenmiş) 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 1 küçük soğan (çok ince doğranmış) 1 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1-2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Tarifi: Orta boy bir tencereye yarıya kadar su koyunuz ![]() ![]() ![]() Başka bir tencerede, tereyağı hafif ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tuzu, biberi, limon suyunu, maydanozu ve havuçları ekleyip iyice karıştırınız ![]() Tencereyi ateşten alıp havuçları servis tabağına koyarak servis ediniz ![]() Not: Flaman usulü havuç kış sofralarınızı süsleyecek değişik bir Belçika yemeğidir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|