Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
flaman, havuç, usulü

Flaman Usulü Havuç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Flaman Usulü Havuç



belçika usulü havuç tarifi - ben mari usulü havuç nasıl yapılır - soğanlı havuç kızartmasıMalzemeler:


600 gr taze havuç (yıkanıp, kazınmış ve iri dilimlenmiş)

45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı

1 küçük soğan (çok ince doğranmış)

1 çorba kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1-2 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)


Tarifi:


Orta boy bir tencereye yarıya kadar su koyunuz Bir kaba havuçları koyup tencereye oturtunuz Üstüne bir kapak kapayıp orta ateşte kaynayan suyun buharı ile (Ben Mari usulü) havuçları 12-20 dakika, yumuşayıncaya kadar pişiriniz

Başka bir tencerede, tereyağı hafif ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar kızartınız Şekeri koyunuz Devamlı karıştırarak 2-3 dakika, karışım hafif altın sarısı olana kadar pişirmeye devam ediniz

Tuzu, biberi, limon suyunu, maydanozu ve havuçları ekleyip iyice karıştırınız

Tencereyi ateşten alıp havuçları servis tabağına koyarak servis ediniz


Not: Flaman usulü havuç kış sofralarınızı süsleyecek değişik bir Belçika yemeğidir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.