ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Flaman Usulü Havuç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195715)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:15 PM

Flaman Usulü Havuç
 
belçika usulü havuç tarifi - ben mari usulü havuç nasıl yapılır - soğanlı havuç kızartmasıMalzemeler:


600 gr taze havuç (yıkanıp, kazınmış ve iri dilimlenmiş)

45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı

1 küçük soğan (çok ince doğranmış)

1 çorba kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1-2 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)


Tarifi:


Orta boy bir tencereye yarıya kadar su koyunuz. Bir kaba havuçları koyup tencereye oturtunuz. Üstüne bir kapak kapayıp orta ateşte kaynayan suyun buharı ile (Ben Mari usulü) havuçları 12-20 dakika, yumuşayıncaya kadar pişiriniz.

Başka bir tencerede, tereyağı hafif ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar kızartınız. Şekeri koyunuz. Devamlı karıştırarak 2-3 dakika, karışım hafif altın sarısı olana kadar pişirmeye devam ediniz.

Tuzu, biberi, limon suyunu, maydanozu ve havuçları ekleyip iyice karıştırınız.

Tencereyi ateşten alıp havuçları servis tabağına koyarak servis ediniz.


Not: Flaman usulü havuç kış sofralarınızı süsleyecek değişik bir Belçika yemeğidir.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.