![]() |
Flaman Usulü Havuç
belçika usulü havuç tarifi - ben mari usulü havuç nasıl yapılır - soğanlı havuç kızartmasıMalzemeler:
600 gr taze havuç (yıkanıp, kazınmış ve iri dilimlenmiş) 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 1 küçük soğan (çok ince doğranmış) 1 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1-2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Tarifi: Orta boy bir tencereye yarıya kadar su koyunuz. Bir kaba havuçları koyup tencereye oturtunuz. Üstüne bir kapak kapayıp orta ateşte kaynayan suyun buharı ile (Ben Mari usulü) havuçları 12-20 dakika, yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Başka bir tencerede, tereyağı hafif ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar kızartınız. Şekeri koyunuz. Devamlı karıştırarak 2-3 dakika, karışım hafif altın sarısı olana kadar pişirmeye devam ediniz. Tuzu, biberi, limon suyunu, maydanozu ve havuçları ekleyip iyice karıştırınız. Tencereyi ateşten alıp havuçları servis tabağına koyarak servis ediniz. Not: Flaman usulü havuç kış sofralarınızı süsleyecek değişik bir Belçika yemeğidir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.