Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Çanağında Sotelenmiş MantarPatates Çanağında Sotelenmiş Mantar Tarifi - Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar Nasıl Yapılır - Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar Malzemeleri Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar Malzemeler: • 1/2 kg orta boy patates • 2 adet kırmızıbiber • 2 adet yeşilbiber • 400 gr mantar • 2 yemek kaşığı sıvıyağ • Tuz , karabiber Süslemek için: • Labne peyniri • Kekik Yapılışı: 1 Patateslerin kabuklarını soymadan iyice yıkayıp 200 derecelik fırında, pişene kadar ortalama 40 dakika pişirin![]() 2 Mantarları ince ince dilimleyip teflon tavaya alın![]() 3 Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra sıvıyağı ilave edin![]() 4 Küp küp doğradığınız biberleri de mantarlara ekleyin![]() 5 Pişen patateslere ince kapaklar kesin ve tatlı kasığı yardımıyla içlerini oyun![]() 6 Çıkardığınız patatesleri ocakta sotelenmekte olan mantar ve biberlere ekleyip, tuz ve biberini ekleyin![]() 7 Patates çanaklarının içine hazırladığınız harcı ekleyip, birer tatlı kaşığı labne peyniri ve kekik ilave ederek servis edin![]() |
|
|
|