![]() |
Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar
Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar Tarifi - Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar Nasıl Yapılır - Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar Malzemeleri
Patates Çanağında Sotelenmiş Mantar Malzemeler: • 1/2 kg orta boy patates • 2 adet kırmızıbiber • 2 adet yeşilbiber • 400 gr mantar • 2 yemek kaşığı sıvıyağ • Tuz , karabiber Süslemek için: • Labne peyniri • Kekik Yapılışı: 1. Patateslerin kabuklarını soymadan iyice yıkayıp 200 derecelik fırında, pişene kadar ortalama 40 dakika pişirin. 2. Mantarları ince ince dilimleyip teflon tavaya alın. 3. Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra sıvıyağı ilave edin. 4. Küp küp doğradığınız biberleri de mantarlara ekleyin. 5. Pişen patateslere ince kapaklar kesin ve tatlı kasığı yardımıyla içlerini oyun. 6. Çıkardığınız patatesleri ocakta sotelenmekte olan mantar ve biberlere ekleyip, tuz ve biberini ekleyin. 7. Patates çanaklarının içine hazırladığınız harcı ekleyip, birer tatlı kaşığı labne peyniri ve kekik ilave ederek servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.