Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, hindi, içi, kestaneli

Kestaneli Hindi Dolması İçi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Hindi Dolması İçi



Kestaneli Hindi Dolması İçi Tarifi - Kestaneli Hindi Dolması İçi Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri

600 gr kestane (kabuksuz)

500 gr (2+1/2 su bardağı) et suyu

1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

1 iri soğan (ince doğranmış)

250 gr sosis (ince kıyılmış)

100 gr (1+1/2 su bardağı) taze ekmek içi

2 yumurta (hafifçe çırpılmış)


Kestane, et suyu, kereviz rendesi, tuz ve biberi orta boy bir tencereye koyup orta ateşe oturtarak 1 saat, kestaneler yumuşayıp suyu emene kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp içindekileri derin bir kaseye aktararak ılınmaya bırakınız Ilınınca kestaneleri ufalayınız

Küçük bir tencerede yağı orta ateşte kızdırınız Soğan ve sosisleri ekleyip 8 dakika pişirdikten sonra, ateşten alıp ılınmaya bırakınız Ekmek içi ve yumurtaları, soğan ve sosis karışımı ile birlikte ufalanmış kestanelere ekleyip kaşıkla iyice karıştırınız Harcınız kullanılmaya hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.