ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kestaneli Hindi Dolması İçi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195616)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:52 AM

Kestaneli Hindi Dolması İçi
 
Kestaneli Hindi Dolması İçi Tarifi - Kestaneli Hindi Dolması İçi Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri

600 gr kestane (kabuksuz)

500 gr (2+1/2 su bardağı) et suyu

1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

1 iri soğan (ince doğranmış)

250 gr sosis (ince kıyılmış)

100 gr (1+1/2 su bardağı) taze ekmek içi

2 yumurta (hafifçe çırpılmış)


Kestane, et suyu, kereviz rendesi, tuz ve biberi orta boy bir tencereye koyup orta ateşe oturtarak 1 saat, kestaneler yumuşayıp suyu emene kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp içindekileri derin bir kaseye aktararak ılınmaya bırakınız. Ilınınca kestaneleri ufalayınız.

Küçük bir tencerede yağı orta ateşte kızdırınız. Soğan ve sosisleri ekleyip 8 dakika pişirdikten sonra, ateşten alıp ılınmaya bırakınız. Ekmek içi ve yumurtaları, soğan ve sosis karışımı ile birlikte ufalanmış kestanelere ekleyip kaşıkla iyice karıştırınız. Harcınız kullanılmaya hazırdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.