![]() |
Kestaneli Hindi Dolması İçi
Kestaneli Hindi Dolması İçi Tarifi - Kestaneli Hindi Dolması İçi Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri
600 gr kestane (kabuksuz) 500 gr (2+1/2 su bardağı) et suyu 1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 iri soğan (ince doğranmış) 250 gr sosis (ince kıyılmış) 100 gr (1+1/2 su bardağı) taze ekmek içi 2 yumurta (hafifçe çırpılmış) Kestane, et suyu, kereviz rendesi, tuz ve biberi orta boy bir tencereye koyup orta ateşe oturtarak 1 saat, kestaneler yumuşayıp suyu emene kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp içindekileri derin bir kaseye aktararak ılınmaya bırakınız. Ilınınca kestaneleri ufalayınız. Küçük bir tencerede yağı orta ateşte kızdırınız. Soğan ve sosisleri ekleyip 8 dakika pişirdikten sonra, ateşten alıp ılınmaya bırakınız. Ekmek içi ve yumurtaları, soğan ve sosis karışımı ile birlikte ufalanmış kestanelere ekleyip kaşıkla iyice karıştırınız. Harcınız kullanılmaya hazırdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.