![]() |
Lahana Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lahana DolmasıLahana Dolması Tarifi - Lahana Dolması Nasıl Yapılır - Lahana Dolması Malzemeleri Malzemeler: 1 adet küçük boy lahana 1 tatlı kaşığı tuz 1 litre su İçi harcı için: 2 adet orta boy kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 1,5 su bardağı pirinç 2 tatlı kaşığı çam fıstığı 3 tatlı kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tarçın Tuz İsteğe göre dereotu ve maydanoz Yapılışı: 1- Lahana yapraklarını haşlayacağınız tencereye suyu koyun ve kaynatın, kaynarken içerisine tuzu ekleyin ![]() 2- Lahanayı yapraklarına ayırın ve yumuşayana kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kaynayan suda haşlayın ![]() ![]() 3- Pirinci 1-2 su yıkadıktan sonra süzün ![]() ![]() 4- Pembeleşen soğanların içine pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin ![]() ![]() ![]() 5- Lahana yapraklarını büyüklüğüne göre 2 parçaya bölün, düzgün sarılabilmesi için ana damarı kesin ![]() 6- Lahana yapraklarından tencerenin dibi için biraz ayırın ![]() ![]() ![]() 7- Dolma tenceresinin dibine ayırdığınız lahana yapraklarını döşeyin ![]() ![]() ![]() 8- Dolmayı pişirmek için su kaynatın ![]() ![]() 9- Önce orta ateşte, su kaynadıktan sonra kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 40 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|