Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erikli, sarma, yavan

Erikli Yavan Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Yavan Sarma



Yavan Sarma - Erikli Sarma - Yalancı Sarma Sarma Tarifi - Sarma Yapılışı - Yaprak Sarması


Malzemeler


Yarım kg taze asma yaprağı

1 adet kuru soğan

1,5 su bardağı aşurelik yarma

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı kuru nane

10-15 dal dereotu

10-15 dal maydanoz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

15-20 adet kuru erik


Tarifi


Yapraklar az haşlanır, soğumaya bırakılır İç hazırlanır; yarma haşlanır, üzerine erik dışındaki tüm malzeme doğranarak eklenir ve karıştırılır Sonra asma yaprağının damarlı kısmının geniş kenarına iç konur


Sağdan ve soldan kapattıktan sonra sıkı rulo yapılır Sarmaların hepsi bu şekilde hazırlanır Tencereye aralarına kuru erik bırakarak dizilir


Üzerine 2 su bardağı kadar su eklenir Kapaklı olarak orta ateşte 30-35 dakika pişirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.