ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erikli Yavan Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195580)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:58 AM

Erikli Yavan Sarma
 
Yavan Sarma - Erikli Sarma - Yalancı Sarma Sarma Tarifi - Sarma Yapılışı - Yaprak Sarması


Malzemeler


Yarım kg taze asma yaprağı

1 adet kuru soğan

1,5 su bardağı aşurelik yarma

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı kuru nane

10-15 dal dereotu

10-15 dal maydanoz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

15-20 adet kuru erik


Tarifi


Yapraklar az haşlanır, soğumaya bırakılır. İç hazırlanır; yarma haşlanır, üzerine erik dışındaki tüm malzeme doğranarak eklenir ve karıştırılır. Sonra asma yaprağının damarlı kısmının geniş kenarına iç konur.


Sağdan ve soldan kapattıktan sonra sıkı rulo yapılır. Sarmaların hepsi bu şekilde hazırlanır. Tencereye aralarına kuru erik bırakarak dizilir.


Üzerine 2 su bardağı kadar su eklenir. Kapaklı olarak orta ateşte 30-35 dakika pişirilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.