Ermenek Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ermenek DolmasıDolma Tarifi - Ermenek Dolması Nasıl Yapılır - Karaman Dolması ![]() MALZEMELER Domates 3 orta boy Yeşil biber 1 orta boy Patlıcan 1 küçük boy Maydanoz 1/2 demet Reyhan (taze) 3-4 dal Soğan 1 küçük boy Kıyma (orta yağlı) 1+1/4 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 3/4 su bardağı Tereyağı (erimiş) 4 yemek kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Su 2 su bardağı Porsiyon Adedi: 4-6 YAPILIŞI Sebzeler yıkanır ve ayıklanır ![]() Domateslerin kabuğu soyulur, soğan soyulur ve yıkanır ![]() Soğan,biber ve domatesler küçük küçük doğranır Maydanoz ve reyhan ince ince kıyılır Kıyma, bulgur, soğan, domates, biber, yağ, tuz, maydanoz ve reyhan iyice karıştırılır Tencereye 2 su bardağı su konur ve kaynamaya bırakılır ![]() NOT: Karamanın Ermenek ilçesinde yaygındır alıntı |
|
|
|