![]() |
Bulgurlu Pazı Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgurlu Pazı Dolmasıdolma tarifleri - pazı dolması tarifi ![]() Bulgurlu pazı dolması malzemeleri 2 demet pazı 1 soğan 1 diş sarımsak 1 su bardağı ince bulgur 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz 1 çay bardağı kıyılmış nane Kırmızı pul biber Karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı 3 yemek kaşığı nar ekşisi 20 gr tereyağı Tuz 1 ![]() Süslemek için Nar taneleri Nane yaprakları Bulgurlu pazı dolması hazırlanışı Pazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını kaynayan suda 2 dakika bekletin ![]() Süzgece alarak suyunun süzdürün ![]() Bulguru sudan geçirip bir kaseye alın ![]() Sarımsak ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin ![]() Salçaları, maydanoz, nane, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın ![]() Pazı yapraklarını düz bir zemine serin ![]() Kenar kısmına bir miktar bulgurlu karışımdan yerleştirip sarın ve tencereye dizin ![]() Tereyağını ve suyu küçük bir kasede eriyinceye kadar ısıtın ![]() Nar ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin ![]() Üzerine küçük bir tabak kapatın ![]() Tencerenin de kapağını kapatarak, kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin ![]() Dolmaları servis tabağına dizin ![]() Üzerine nar taneleri serpiştirip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|