Yaz Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaz Dolmasıpatlıcan dolması tarifi - patlıcanlı dolma - dolma tarifleri - yaz yemekleri içindekiler * 500 gr yağlı kıyma * 8 adet kabak * 12 adet patlıcan * 4 adet kuru soğan * 6 adet domates * 1 su bardağı pirinç * 1 yemek kaşığı biber salçası * 6 yemek kaşığı sıvıyağ * Karabiber * Tuz hazırlanışı * Pirinci ılık suda bekletin * Dolmanın içini oyup tuzlu suda bekletin * Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp, sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun * Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayın * Tuz ve domatesi ekleyip, 5 dakika pişirin * Kıyma, pirinç, pişirdiğiniz soğanlı domatesin yarısı, karabiber ve tuzu karıştırın * Hazırladığınız harcı dolmanın içine doldurun * Ağız kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin * 2 bardak sıcak su ve kalan soğanlı domatesi ekleyin * Kısık ateşte 45 dakika pişirin * Afiyet olsun |
|