Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, enginar, yaşmaklı

Yaşmaklı Enginar Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaşmaklı Enginar Dolması



Yaşmaklı Enginar Dolması Tarifi - Yaşmaklı Enginar Dolması Yapılışı - Yaşmaklı Enginar Dolması Malzemeleri




Malzemesi:

200 gr kıyma 6 adet enginar 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet kuru soğan 10 adet arpacık soğan 2 adet havuç 2 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz Süslemek için: Yarım demet dereotu Yarım limon


Tarifi:

• Enginarın kararmaması için limonla ovalayıp tepsiye sıralayın

• Kıyma, tavla zarı formunda doğranmış kuru soğan, pirinç, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun

• Hazırladığınız harcı enginar çanaklarının içine doldurun

• Yağlı kağıtla enginarı sarın

• Fırına dayanıklı tepsiye arpacık soğan, doğranmış havuçu sıralayın

• Enginarı da üstüne koyup, 3 burdak su ekleyin

• 180 derecelik fırında 5 dakika pişirin

• Dereotuyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.