![]() |
Yaşmaklı Enginar Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaşmaklı Enginar DolmasıYaşmaklı Enginar Dolması Tarifi - Yaşmaklı Enginar Dolması Yapılışı - Yaşmaklı Enginar Dolması Malzemeleri ![]() Malzemesi: 200 gr ![]() Tarifi: • Enginarın kararmaması için limonla ovalayıp tepsiye sıralayın ![]() • Kıyma, tavla zarı formunda doğranmış kuru soğan, pirinç, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun ![]() • Hazırladığınız harcı enginar çanaklarının içine doldurun ![]() • Yağlı kağıtla enginarı sarın ![]() • Fırına dayanıklı tepsiye arpacık soğan, doğranmış havuçu sıralayın ![]() • Enginarı da üstüne koyup, 3 burdak su ekleyin ![]() • 180 derecelik fırında 5 dakika pişirin ![]() • Dereotuyla süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|